Anu Lampela, Rauma

Pimeys oli ahdistavaa, ja se tuntui tiivistyvän ympärilleni. Sisälläni oli kaaos, enkä saanut elämässäni otetta mistään. Pelkäsin kaikkea ja huumaavien aineiden myötä pahuus sai minusta koko ajan tiukemman otteen. Elämästäni oli tullut pelkkää valhetta, jouduin valehtelemaan lähes kaikissa asioissa. Olin lopussa, ja tiesin, etten jaksaisi tätä rataa enää kauan.

Alun perin sairauteen saatujen lääkkeiden muuttuminen väärinkäytöksi oli lopulta johtanut minut riippuvuuteen huumeista. Kymmenen vuoden ajan olin piikittänyt suoniini melkein mitä vain – ja olin valmis tekemään mitä tahansa saadakseni aineita. Inhosin itseäni, olin juuri sellainen ihminen, jollaisia olin joskus ennen katsonut halveksien. Minusta oli tullut ihmisraunio. Menetin elämässäni kaiken arvokkaan; ihmissuhteet, terveyden, tulevaisuuden ja rahani. Alistuin siihen ajatukseen, että minulla ei ole enää toivoa.

Eräänä päivänä loppuvuodesta 2012 kuulin sisälläni pienen äänen kehottavan: ”Ala lukea Raamattua!” Jumalan Pyhä Henki oli alkanut vaikuttaa ajatuksiini ja saanut minut kiinnostumaan Sanasta. Viikkojen kuluessa uteliaisuuteni kasvoi, enkä voinut vastustaa kehotusta enää. Pudistin pölyt rippiraamatustani ja aloin lukea.

Aluksi en ymmärtänyt paljoakaan lukemastani, mutta jatkoin sinnikkäästi. Tunsin, että vastaukset kaikkiin kysymyksiini löytyisivät tuosta kirjasta. Hankin myös muutamia hengellisiä kirjoja luettavakseni. Muutaman kuukauden ja aika monen lukuhetken jälkeen sain uskoa, että Jumala antaa minulle syntini anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Tajusin vasta myöhemmin, että tuona uskoontulon hetkenä saamani rauha oli sitä, kun Pyhä Henki tuli sydämeeni asumaan. Pikkuhiljaa aloin huomata muutosta itsessäni, ajatukseni alkoivat kääntyä useammin Jumalan puoleen. Kiinnitin myös enemmän huomiota siihen, miten elin elämääni. Minä halusin muuttua, mutta en oikein voinut uskoa, että edes Jumala voisi vapauttaa minut lääkkeiden väärinkäytöstä. Hitaasti ja varmasti hän kuitenkin valmisti minua ottamaan vastaan vapautuksen tästäkin riippuvuudesta.

Ja lopulta tuli päivä, jolloin olin kokonaan vapaa huumeista ja lääkkeistä. Näinä vapaina vuosina Herra on tuonut elämääni paljon ihania asioita; olen löytänyt elämäni suuren rakkauden, miehen, jonka kanssa menin viime vuonna naimisiin. Olen löytänyt hengellisen kodin ja nyt olen hiljalleen löytämässä itseäni ja kutsumustani. Olen vapautunut myös tupakasta. Jumalan voima ja rakkaus muuttivat elämäni. Itse en olisi kyennyt siihen. Elämä ei ole muuttunut helpoksi, mutta vastoinkäymiset ja haasteet on helpompi kohdata, kun saa kulkea käsi Jeesuksen kädessä.

Verified by MonsterInsights