Marjan, pastori

Olin harras muslimi ja noudatin tunnollisesti islamin lakeja. Mutta olin itseäni kohtaan rehellinen ja tunsin, että sydämessäni oli tyhjyys. Olin pettynyt islamiin ja yritin täyttää tyhjyyttä aloittamalla meditoinnin. Jokin kuitenkin esti minua. En silloin ymmärtänyt mikä se oli. Nyt tiedän, että se oli Jumala.

Kasvoin Iranissa ja tulin pakolaisena Kristiinankaupunkiin neljä vuotta sitten. Jo ensimmäisen viikon aikana vastaanottokeskuksessa näin unen, jossa seisoin vanhan ja pienen kirkon ulkopuolella. Seisoin kirkkoa ympäröivän kivimuurin ulkopuolella ja näin avoimen oven. Sisällä kirkossa näin valkopukuisia naisia, joilla oli kynttilöitä kädessään. He lauloivat ja kulkivat ympäri kirkkoa. Sisimmässäni ymmärsin, että he lauloivat Jumalalle. Se tuntui pyhältä ja rauhalliselta.

Yhtäkkiä kuulin jonkun huutavan nimeäni. Käännyin ympäri ja näin erään miehen. Hän kutsui minua sisälle kirkkoon ja lupasi antaa minulle kaiken mitä tarvitsin, kaiken mitä olin rukoillut. Kysyin, kuka hän on, kun hän saattoi luvata minulle kaiken tämän. Hän vastasi: Minä olen Jeesus. Sitten heräsin.

Jalkapallo-ottelussa tutustuin mieheen, joka halusi pitää minuun yhteyttä. Kaksi päivää myöhemmin hän soitti ja kysyi, voiko hän tulla tervehtimään minua vaimonsa kanssa. Miehestä ja hänen perheestään tuli ystäviäni. Nykyisin tiedän, että hän oli pastori, mutta alussa hän ei koskaan puhunut kristinuskosta kanssani. Vasta kun kerroin hänelle unestani, hän kysyi, haluaisinko tulla heidän kanssaan kirkkoon. Halusin toki, sillä halusin tietää enemmän kristinuskosta. Hän antoi minulle myös persiankielisen Raamatun.

Huomasin, että tällä miehellä ja hänen perheellään oli toisenlaista rakkautta, sellaista rakkautta jota kaipasin. He osoittivat rakkautta odottamatta mitään vastapalvelukseksi. Näin, että kristinusko oli hyvä. Halusin tietää siitä enemmän, mutta kipuilin sen kanssa, oliko Jeesus Jumala. Sitä muslimin on vaikea hyväksyä. Jo se voi olla suuri synti, että sanoo ”Jeesus on Jumala”. Muslimit uskovat, että jumala on yksi. Häntä ei voida nähdä eikä koskettaa.

Mutta sitten Jeesus ilmestyi minulle uudelleen. Tällä kertaa olin hereillä. Ilmapiiri muuttui, ja valo kietoi minut sisäänsä. Olin kuin kuplassa ja näin miehen, joka lähestyi minua. Hän antoi minulle viestin. Kysyin, kuka hän oli, ja hän vastasi: Muhammed.

En pelännyt, vaan tunsin ainoastaan epätoivoista kaipuuta saada tietää totuus. Sanoin Muhammedille, etten hyväksy hänen viestiään. Sanoin haluavani puhua jonkun sellaisen kanssa, joka on korkeammassa asemassa kuin hän. Tunsin itseni vahvaksi ja olin valmis jopa kuolemaan.

Muhammed loittoni. Sen sijaan näin suuren ja mahtavan miehen, jolla oli sauva kädessään. Hän oli niin majesteettinen, että aloin vavista. Hän oli täysin erilainen kuin Muhammed. Hän ojensi kätensä minua kohti, ja tunsin itseni hyvin pieneksi. Hänelläkin oli minulle viesti. Tunnistin hänet aikaisemmasta unestani ja aavistin kuka hän oli. Mutta kysyin kuitenkin. Hän vastasi: ”Minä olen sinun Herrasi, sinun Jumalasi. Minä olen Jeesus.”

Aloin itkeä ja kiitin häntä siitä että hän vastasi kysymykseeni. Olin kipuillut niin kauan saadakseni vastauksen. Joitakin päiviä aikaisemmin olin sanonut Jumalalle: Tiedät, etten halua tehdä syntiä ja vihastuttaa sinua hyväksymällä ihmistä Jumalaksi. Mutta haluan tietää, mikä on todellista ja mikä on totta.

Ilman tätä näkyä en olisi ikimaailmassa voinut uskoa, että Jeesus on Jumala. Uskon, että juuri siksi hän ilmestyi minulle. Otettuani Jeesuksen vastaan olen saanut vastauksen kaikkiin kysymyksiini.

Nyt näen tehtäväkseni toimia persiankielisten muslimien parissa Suomessa. Olen pastorina eräässä Etelä-Suomen seurakunnassa.

Verified by MonsterInsights